Лавашът е идеална съставка за приготвяне на прости и вкусни предястия. И сега

...
Лавашът е идеална съставка за приготвяне на прости и вкусни предястия. И сега
Коментари Харесай

Перфектното предястие за вашата празнична трапеза. Рулца от лаваш с червена риба

Лавашът е идеална съставна част за подготвяне на елементарни и вкусни предястия. И в този момент - около коледните и в навечерието на новогодишните празници, тази тематика е по-актуална от всеки път.

Много вкусни ястия могат да бъдат приготвени от тънката пита самун, само че в случай че добавите към нея няколко гурме продукта, можете да получите съвършената празнична закуска, която ще украси както коледната, по този начин и новогодишната софра.

Рулца от лаваш с алена риба

Съставки:

Лаваш - 1 брой;
леко осолена алена риба - 200 г;
пресни краставици - 400 г;
извара - 150 г;
заквасена сметана или неподсладено кисело мляко като гръцки - 60 г;
китка копър.

Приготвяне:

Първо би трябвало да подготвите всички съставки. Копърът се нарязва на ситно, пресните краставици се нарязват на тънки ленти благодарение на белачка за зеленчуци. Препоръчително е да изберете краставици с най-малко семена. Те са прекомерно сочни и питата самун може да се намокри още преди сервиране. Нарежете рибата на тънки филийки. Можете незабавно да закупите към този момент нарязани филета - това ще спести време.

Смесете извара, заквасена сметана и копър. Намажете питата самун с тази маса, поставете рибата, последвана от панделки от краставици, деликатно завъртете лаваша на руло и нарежете на порции. Препоръчително е да извършите това преди сервиране.

Да ви е сладко и празнично!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР